Office 2019 licentie

Het nieuwe jaar gaat bijna van start en Office 2019 is nu officieel te koop als een eenmalige Office 2019 licentie voor gebruikers die niet maandelijks voor een Office 365-abonnement willen betalen. In dit artikel staan we even stil bij wat er precies nieuw is aan Office 2019 zelf.

Office 2019 is een standalone versie van Office, terwijl 365 op abonnementsbasis werkt. Zo betaal je maandelijks of jaarlijks voor toegang tot alle software, die dan ook regelmatig van updates worden voorzien. Je maakt dus dan altijd gebruik van de nieuwste versie van Office. Deze nieuwe versie van Office wordt als de officiële opvolger van Office 2016 gezien.

Wat is er nieuw aan Office 2019?

Door de jaren heen hebben de Office-programma’s een hoop nieuwe features gekregen. In dit artikel bespreken we er een paar en starten we met Word. Daar kun je nu voor een donker thema kiezen en dat is ideaal voor de mensen die vaak nog ‘s avonds achter de computer zit.

Daarnaast is er ook een spraak-naar-tekst-functie te vinden in deze nieuwe versie, waar je eigenlijk kunt dicteren. Echter is er helaas nog geen ondersteuning voor de Nederlandse taal. De nieuwe voorleesfunctie werkt dan wel weer in het Nederlands.

PowerPoint biedt je de mogelijkheid om aan de slag te gaan met Morph en Zoom. Met Zoom kun je tijdens de presentatie een snel overzicht krijgen van alle dia’s en vervolgens snel naar de slide springen waar naar je op zoek bent.

Morph is een nieuwe transitie waar de ene dia vloeiend in de andere overloopt. Dit kan voornamelijk goed van pas komen bij staafdiagrammen. Hoe dan ook, genoeg leuke nieuwe functies!

About the author

Carice van Houten

View all posts