Welke factoren beïnvloeden de kosten bij het sloten vervangen?

Er zijn verschillende facetten die de kosten bepalen voor het vervangen van je sloten. Denk hierbij aan het soort slot, extra sleutels en of het een spoedklus betreft of niet.

In het geval van spoed wordt er namelijk een andere prijs gehanteerd. Hieronder geven we je een helder overzicht met de indicatoren die de prijs voor het vervangen van je sloten bepalen.

Het tarief van de slotenmaker

Er is geen standaard tarief voor het maken of vervangen van je slot. Iedere slotenmaker hanteert zijn eigen tarief. Dit tarief wordt mede bepaald door het aantal kilometers dat hij moet rijden voordat hij op de plek van bestemming is.

Daarnaast speelt het tijdstip een grote rol. Wanneer een slotenmaker bijvoorbeeld ‘s nachts om 04:00u bij je langs moet komen, betaal je een hogere prijs dan overdag om 14:00u.

Is het een spoedklus of niet?

Dit punt sluit aan op bovenstaande. Wanneer je jezelf hebt buitengesloten en snel weer naar binnen moet, kun je er vanuit gaan dat de kosten van je opdracht ook hoger zijn. Speciaal voor jou gooit de slotenmaker zijn planning om. Hier betaal je meer voor. Bekijk daarom goed of het slot vervangen direct noodzakelijk is of dat het een paar dagen kan wachten.

Verschillende soorten sloten

Van inzetsloten en bijzetsloten tot oplegsloten en sloten met een meerpuntsluiting, er zijn veel verschillende sloten waaruit je kunt kiezen, de prijs van de sloten is afhankelijk van het type slot waar voor je kiest. Belangrijk hierbij is om te bedenken wat het primaire doel van het slot is. Voor extra veiligheid kies je een bijzetslot of een slot met een meerpuntsluiting.

Maar ook kun je kiezen voor een penslot of een cilinderslot. Zoals de naam al doet vermoeden steek je in een penslot een pen, dit type dient voornamelijk als extra slot. Een cilinderslot bevat een profielcilinder die je met de sleutel kunt bedienen. Dankzij de stiften, platen of kogels blokkeert de cilinder wanneer er een verkeerde sleutel in gestopt wordt.

Naast het type slot, zijn er ook nog de verschillende merken die ieder hun eigen prijs hanteren. Twee van de bekendste merken zijn Nemef en Lips

Bron: Slotenmakerslimburg

About the author

Carice van Houten

View all posts