WordPress CMS

Een Content Management Systeem (CMS) is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud (content) van een website te beheren. Een Content Management Systeem beschikt over een controlepaneel waar iemand de website kan beheren en aanpassen naar wens, zonder kennis nodig te hebben van Hypertext Markup Language (HTML), Cascading Style Sheets (CSS) en programmeertalen. De beheerder van de website kan eenvoudig content toevoegen en verwijderen via het controlepaneel.

Het WordPress CMS is een voorbeeld van een content management systeem. Je kunt het dus gebruiken om een eigen WordPress website te maken. WordPress maakt gebruik van PHP en MySQL en is veruit het meest populaire CMS en meest gebruikte CMS. Het is tevens een open source CMS: dat wil zeggen dat de broncode gratis beschikbaar is en door iedereen gebruikt, gedeeld en aangepast mag worden.

Voordelen van het WordPress CMS

WordPress CMS staat onder meer bekend om zijn gebruiksvriendelijke en intuïtieve beheer omgeving. En dat is fijn voor eindgebruikers, zodat je snel en eenvoudig pagina’s en berichten kan bewerken en aanmaken. Daarnaast richten wij iedere WordPress installatie zo in dat het voor jouw website optimaal werkt.

Of je website straks goed gevonden wordt, is afhankelijk van diverse factoren. Aan WordPress zal het in ieder geval niet liggen; het CMS is out of the box al vriendelijk voor zoekmachines, dus je website kan goed worden opgepikt door zoekmachines. Daarnaast installeren we standaard een zoekmachine optimalisatie module waarmee je zelf je WordPress website nog verder kan optimaliseren.

About the author

Carice van Houten

View all posts